coacg logo

Català English Español

facebooktwitterlinkedin

Enric Cristau, V Premi COACGI 2020 dels agents comercials gironins

presi enric vice webEnric Cristau, fundador de la distribuïdora de calçats figuerenca que porta el seu nom, rep el Premi COACGI 2020 del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona. Amb aquest guardó, el gremi professional reconeix les trajectòries de col·legiats de gran vàlua en els camps empresarial i comercial dins l’àmbit de la demarcació de Girona. El lliurament del guardó s’ha dut a terme aquest matí en el marc de la festa patronal de la corporació, que aquest any ha pres un format virtual a causa de la Covid-19. Durant l’acte també s’ha ret homenatge als col·legiats més veterans amb els diplomes d’Or i Plata als 25 anys d’antiguitat col·legial. Han rebut la distinció 10 agents comercials, un dels quals, Llorenç Juher, ha rebut el diploma d’Or.

Enric Cristau, l’impulsor de la marca EMMA

L’empresari i agent comercial Enric Cristau, actualment jubilat, és el col·legiat més antic de la corporació gironina amb més de 67 anys d’adhesió a l’entitat. Durant l’acte de presentació, Cristau, acompanyat pel seu net, pels president i vicepresident del col·legi, Josep Burgas i Lluís Font, ha expressat el seu agraïment pel guardó rebut i l’orgull de pertànyer a l’entitat. “La serietat, la qualitat esmerçada en el producte, la feina ben feta i la gran dedicació són l’èxit del periple empresarial de l’amic Enric” ha destacat Lluís Font, durant la presentació del premi. 

Enric Cristau ja fou brillant de petit i jovenet. Va obtenir matrícula d’honor en el seu ingrés al batxillerat. La manca de recursos el va fer compaginar la feina d’agent comercial en el ram de l’alimentació amb els estudis per cobrir les despeses de la Universitat de Barcelona. Es va col·legiar el 2 de Juliol de 1953, quan encara no era major d’edat. Primer es va dedicar i durant dues dècades dedicat al ram de l’alimentació, en el què va aconseguir representar bones marques. La seva reputació i prestigi en el camp de les vendes el van conduir a la representació i distribució de calçats, sector que va compaginar amb la representació alimentària fins l'any 1972. L’èxit i el reconeixement professional el troba dins el món del calçat. Va exercir la presidència d'AGRUMACA (Agrupació Majoristes de Calçat de Catalunya) durant deu anys. Destaquen les seves marques registrades, especialment coneguda la marca EMMA, introduïda a tot el món: Catalunya i Espanya, Europa, Japó, Canadà, Austràlia, els EEUU, Israel i Egipte, entre d'altres.

 

Vegeu el vídeo de l'acte d'avui! 

Descàrrega de fotografies. Autor COACGI

Enric Cristau, premi COACGI 2020 (al centre), amb el president dels agents comercials, Josep Burgas (esquerra) i el vicepresident, Lluís Font (dreta) 
Enric Cristau, premi COACGI 2020, amb el guardó rebut.

comparteix amb nosaltres