Taula rodona "Dones agents comercials. Els pros i els contres d'una de les professions amb més futur"
El Col·legi d’Agents Comercials de Girona i Comarques durà a terme el proper 15 de juliol el primer acte d'un programa dedicat a les dones agents comercials, organitzat amb motiu de la posada en marxa del Pla de foment de la incorporació de les dones agents comercials a la col·legiació. En aquesta primera ocasió, l'acte tindrà format de taula rodona i comptarà amb la participació de tres dones exponents de la professió: Maria Rosa Agustí, Ingrid Bendek i Maribel Ribera. La taula, que porta per títol "Dones agents comercials col·legiades. Pros i contres d'una de les professions amb més futur", se celebrarà a la seu del col·legi (C/Nou 8. Pral, 4a, de Girona) a les 18.00 hores. L'objectiu del col·legi amb aquest acte i els propers és donar visibilitat a la dona agent comercial, a la professió des de la perspectiva de gènere i a la col·legiació com a plataforma de suport per al desenvolupament professional.
L'acte serà obert però amb aforament limitat per poder complir amb les mesures de seguretat. L'acceptació de la inscripció serà per estricte ordre d'arriba. Es demana a les persones inscrites l'ús de mascareta. Moltes gràcies a tothom!
Per inscriure's només cal enviar un missatge de reserva a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pla de foment a la incorporació de les dones a la col·legiació
El Col·legi d’Agents Comercials de Girona i Comarques es va adherir a finals de l'any 2019 al nou Pla de Foment de l’Autoocupació del Consell General de Col·legis d’Agents Comercials d’Espanya, dirigit als joves menors de 36 anys i a les dones de qualsevol edat que es vulguin dedicar a l’ofici de la venda com a agents comercials col·legiats i col·legiades.
Aquesta iniciativa, que compta amb el suport del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, consisteix en un seguit de mesures per facilitar als dos col·lectius la formació i l’acompanyament necessaris en els primers passos dins la professió, crear el propi lloc de treball com a agent comercial i, en el cas de les persones ja en actiu, millorar la situació laboral i professional. Ambdues campanyes s'havien de desplegar a partir del mes de març d'aquest any però amb motiu de l'estat d'alarma els actes previstos es desplegaran des d'ara i fins a finals de l’any 2020, si no hi hagués cap contraordre.
Les dones, un actiu clau
Actualment, segons el registre de col·legiats de tot l’Estat espanyol, només l’11% de les persones col·legiades són dones. Aquest pla facilitarà a les dones convertir-se en agents comercials col·legiades amb nombrosos avantatges, incentius i facilitats per accedir a la professió amb totes les garanties, serveis i descomptes.
Punts clau
1. Curs d'accés a la professió online, a través del qual s’obté el títol oficial d’agent comercial, expedit pel Ministeri d’Economia i Competitivitat. El curs, subvencionable. consta de 50 hores lectives i 4 setmanes de durada. L’imparteix ICEX CECO.
- Tècniques de venda, negociació comercial i comunicació.
- Aspectes administratius de l’activitat comercial.
- Aspectes legals i fiscals de l’activitat de l’agent comercial.
- Noves tecnologies aplicades a l’activitat de l’agent comercial.
2. Fer pràctiques i acompanyament amb companys col·legiats i col·legiades en cas de nova incorporació a la professió.
3. Disposar d’una assegurança de vida gratuïta (el primer any, desprès del 1r any preus reduïts per als col·legiats).
4. Accedir a la Borsa de treball del col·legi de Girona, Comercial-Jobs i Portal de Empleo.
5. Disposar d’un web professional.
6. Obtenir suport i assessorament laboral, jurídic i fiscal.
7. Beneficiar-se de condicions especials en la inscripció i les quotes col·legials, a més de totes les activitats i avantatges que ofereix la col·legiació gironina.
Adhesió al Decàleg per l'Equitat de Gènere
El Col·legi d'Agents Comercials de Girona i Comarques, juntament amb molts altres col·legis catalans, es va adherir l’any 2019 al "Decàleg per l’Equitat de Gènere en l’Àmbit dels Col·legis Professionals de Catalunya", promogut la Comissió de Dones i Igualtat de la Comissió Intercol·legial.
- Equitat en l’organització: es promourà activament la presència de les dones en els òrgans de govern del col·legi i en els llocs de responsabilitat de la seva estructura laboral.
- Equitat laboral: el col·legi ha de vetllar per eliminar qualsevol tipus de discriminació salarial i de condicions laborals.
- Formació en equitat: el món professional ha de superar la divisió de rols entre dones i homes.
- Educació en equitat: es fomentarà la sensibilització en equitat a la societat des de la responsabilitat professional de les i els col·legiats, tot reconeixent que és la societat en el seu conjunt la que forma i educa.
- Corresponsabilitat familiar: la conciliació entre la vida personal, familiar i professional és avui un afer social, que cal assumir de forma corresponsable entre homes i dones. Està demostrat que la corresponsabilitat millora la qualitat de vida, afavoreix un bon ambient laboral i facilita un millor rendiment professional.
- No discriminació per raó de gènere: el fet de ser dona ha implicat discriminacions en l’exercici professional i en l’accés a un lloc de treball. La discriminació més destacada és la que va lligada a la maternitat i a la cura, que encara avui és un hàndicap per a moltes dones.
- Visibilitat col·legial i professional: la imatge pública del col·legi ha d’implementar paritàriament la visibilització de les dones en el món professional.
- Comunicació i gènere: l’ús de llenguatges no sexistes és indispensable en el camí cap a la igualtat.
- Actuació davant la violència de gènere: la societat i, en conseqüència, el món professional té consciència de la xacra social que suposa la violència de gènere.
- Compromís professional amb perspectiva de gènere: compromís en les nostres actuacions com a element transformador.