coacg logo

Català English Español

facebooktwitterlinkedin

Posa't a el dia de totes les mesures de suport a l'Agent Comercial col·legiat

Amb motiu de la situació d'emergència provocada per la pandèmia de COVID19 al nostre país, el Consell General dels Agents Comercials ha estat reclamant des del principi a les organitzacions d'autònoms, a les comunitats autònomes i al Govern d'Espanya mesures reals i efectives que ajudin a esmorteir l'impacte d'aquesta crisi en els Agents Comercials. Les mesures aprovades són positives però encara són insuficients per als autònoms en general i en particular per al nostre col·lectiu i ha sol·licitat que es tingui en compte l'"especificitat dels Agents Comercials". Per això s'ha sol·licitat a Govern que, si no considera la suspensió, autoritzi l'ajornament de les quotes de la Seguretat Social per a tots aquells autònoms que no puguin acollir-se a la prestació extraordinària per cessament d'activitat i es vegin afectats per la situació provocada per la pandèmia de COVID19. Aquí pots llegir més sobre aquesta reclamació de Consell General a la qual s'han unit les organitzacions d'autònoms. 

A el mateix temps, el Consell ha continuat concretant de la mà de les administracions i dels principals partners i entitats col·laboradores d'aquesta institució noves mesures que ajudin a mitigar l'impacte en l'economia dels Agents Comercials d'Espanya. Us informem  de totes novetats en les mesures de suport a les que podeu acollir-vos si sou Agents Comercials autònoms afectats per aquesta situació. Seguirem treballant. Junts, entre tots, ens en sortirem.

Més de 100 cursos gratuïts
El Consell General ha posat en marxa un complet catàleg de cursos, masterclass i píndoles de formació gratuïta a distància per mitjans online per als Agents Comercials d'Espanya que permetin millorar seves competències en habilitats tecnològiques i professionals per adaptar-se a aquesta situació, i aprofitar la quarantena per augmentar la seva competitivitat amb cursos útils i productius. 

Consulta a continuació el complet catàleg amb més de 100 cursos i webinars online gratuïts a la teva disposició que hem articulat en els següents blocs:

01 CURS GRATUÏT DE DESENVOLUPAMENT PERSONAL 
02 PÍNDOLES FORMATIVES A VENDES I E-COMMERCE 
03 CURSOS SUBVENCIONATS PEL MINISTERI DE TREBALL 
04 Webinars DIARIS SOBRE L'OFICINA VIRTUAL

En els propers dies, seguirem anunciant noves incorporacions al catàleg de cursos, webinars i píndoles, gratis per als Agents Comercials Col·legiats. Consulta la pàgina tot sovint.

Nous ajuts a cada comunitat autònoma
El Consell General ha estat reclamant a les diferents administracions central i autonòmica mesures que contribueixin a pal·liar el fort impacte d'aquesta situació d'emergència en els Agents Comercials d'Espanya, un col·lectiu integrat en un 80% per treballadors autònoms. Les mesures aprovades fins ara pel govern Espanyol es concreten en una prestació per a autònoms que cessin o bé vegin reduïts els seus ingressos en un 75% sense deixar d'estar donats d'alta; l'establiment de mecanismes per afavorir la liquiditat d'empreses i autònoms amb 100.000 milions d'euros amb avals públics; o l'ajornament d'impostos.

Les comunitats autònomes també han aprovat una bateria d'ajudes econòmiques en els seus respectius territoris per tractar de mitigar les pèrdues econòmiques que l'emergència sanitària de l'coronavirus està provocant en els autònoms. Si ets Agent Comercial autònom i t'has vist afectat per aquesta situació, posa't en contacte amb l'assessoria fiscal del Col·legi d'Agents Comercials de Girona per confirmar com sol·licitar els ajuts disponibles a Catalunya.

Prestacions
D'entre les mesures de caràcter econòmic aprovades fins ara pel Govern destaca la prestació extraordinària per cessament d'activitat per a tots els autònoms que cessin o bé no cessin però redueixin els seus ingressos en un 75%, afectats per declaració de l'estat d'alarma. Aquest ajut es concreta en un 70% de la base de cotització i en la suspensió de la quota, i es percep durant un mes amb possibilitat d'ampliació fins que finalitzi l'estat d'alarma. Perquè tinguis tota la informació, posem a la teva disposició una guia de preguntes freqüents i un llistat complet amb totes les mútues, així com la forma en què pots conèixer quina és la teva. Per sol·licitar aquesta prestació extraordinària, has de fer-ho a través de la teva mútua, que realitzarà tots els tràmits. L'assessoria del Col·legi d'Agents Comercials de Girona, et pot ajudar si ets col·legiat/da.
Liquiditat per als autònoms
El Consell de Ministres ha aprovat un primer tram, per un import de fins a 20.000 milions d'euros, de la Línia d'Avals per a empreses i autònoms, recollida en el Reial Decret Llei 8/2020 de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19. La Línia d'Avals garantirà els nous préstecs i les renovacions concedits per entitats financeres a empreses i autònoms per atendre les necessitats de finançament derivades, entre d'altres, de pagaments de salaris, factures, necessitat de circulant o altres necessitats de liquiditat, incloent les derivades de venciments d'obligacions financeres o tributàries. Aquesta línia serà gestionada per l'Institut de Crèdit Oficial, en col·laboració amb els bancs. El Consell General està treballant amb les seves entitats financeres col·laboradores, perquè aquesta liquiditat pugui arribar de manera efectiva als Agents Comercials. Vegeu aquí informació del CGAC ampliada sobre els ajuts financers.

Certificat de desplaçament
El Consell General recorda a tots els Col·legis i a tots els Agents Comercials d'Espanya la necessitat de respectar al màxim les restriccions establertes a la lliure circulació, evitant tot tipus de desplaçaments innecessaris per ajudar a frenar el contagi de la pandèmia. No obstant això, per a aquells Agents Comercials que estiguin obligats a desplaçar-se per motius de treball dintre dels supòsits d'activitats essencials que permet l'estat d'alarma, i només en els casos en què sigui estrictament necessari, el Consell pot expedir un certificat de la Col·legiació perquè puguin acreditar-se com a tals davant les autoritats competents. El certificat que haurà d'anar acompanyat en tot cas del Carnet Digital d'Agent Comercial i delcorresponent document de l'empresa o empreses per a les quals treballa, acreditant la justificació del seu desplaçament, el model també es facilitarà als agents col·legiats. 
Sol·licita aquí el teu certificat 

Descomptes 
El Consell General d'Agents Comercials d'Espanya està en estret contacte amb els principals partners i entitats col·laboradores de l'organització col·legial per millorar els serveis, estalvis i avantatges per als Agents Comercials Col·legiats tant durant com després d'aquesta emergència sanitària i econòmica. En aquest marc, el CGAC està desenvolupant amb les principals companyies de carburants amb les que manté acords de col·laboració mesures de suport especial per ajudar els Agents Comercials quan es recuperi la normalitat que es concreten en aquests moments en:

MÉS DESCOMPTES A LA TARGETA SOLRED:
En vigor des de l'1 de març i vigent durant quatre mesos:
2 cèntims més de descompte en dièsel a les 900 estacions de servei de la xarxa pròpia de Repsol.
- 10 cts. € / litre en dièsel global
- 12 ct. € / litre en dièsel Premium.

Recorda que els descomptes addicionals en carburants ja estan estan en vigor a la targeta SOLRED si aquesta va ser expedida pel Col·legi de Girona o pel Consell General. Si encara no disposes de targeta SOLRED, o la teva targeta no pertany al nostre col·lectiu, posa't en contacte amb el Col·legi d'Agents Comercials de Girona o amb el Consell General i la tramitarem de manera gratuïta perquè puguis accedir als descomptes addicionals anunciats per Repsol. També la pots demanar aquí.
comparteix amb nosaltres