Català English Español

facebooktwitterlinkedin

Més de 60 empreses participaran demà al Networking Professional d’Ocupació

  • La jornada se celebrarà al Parc Científic i Tecnològic de la UdG
  • Comptarà en aquesta edició amb la participació de la patronal catalana de la pime i els autònoms, PIMEC, la xarxa “Enterprise Europe Network” del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, la Cambra de Comerç de Girona, la xarxa “Eures”, el Servei d’Ocupació de Catalunya, i l’agència Acció del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
  • La demanda de professionals en el sector de les vendes ha augmentat un 40% en l'últim exercici, segons un estudi

portada catàleg 5Demà dimecres 4 de juny, el Col·legi d’Agents Comercials de Girona i Comarques organitzarà la VI edició del Networking d’Ocupació Professional, que tindrà lloc per primera vegada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (Edifici Giroemprèn). L’objectiu de la jornada és posar en contacte a empreses que busquen professionals de la venda per comercialitzar els seus productes o serveis amb agents comercials que busquen noves representacions per fer créixer els seus negocis, i joves que veuen en el camp de la venda una oportunitat laboral.

Alta participació empresarial i nous espais d’experts

En aquesta ocasió hi participaran més de 60 empreses, nacionals i estrangeres, de més de 18 sectors d’activitat: alimentació, assegurances, comerç, consultoria i serveis financers, cosmètica, decoració i interiorisme, e-comerce, farmàcia, indústria i enginyeries, immobiliari, neteja, telecomunicacions, salut i benestar i vinícola, principalment. A més i com a novetat, la jornada professional comptarà amb experts en diferents àmbits que oferiran assessorament personalitzat als candidats que ho han sol·licitat. Hi haurà espais d’assessorament en tècniques de vendes i negociació, productivitat, lideratge, resolució de conflictes i comunicació; assessorament en processos d’internacionalització, tant en termes estratègics com en plans operatius, selecció de mercats, recerca de clients potencials en els mercats exteriors desitjats o d’agents comercials a l’exterior; assessorament en l’ocupació i els ajuts a la contractació i servei d’atenció individualitzada en assumptes fiscals i laborals. També hi haurà un espai d’adquisió i venda d'empreses.

El Networking d’Ocupació Professional comptarà en aquesta edició amb la participació de la patronal catalana de la pime i els autònoms, PIMEC, la xarxa “Enterprise Europe Network” del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, que estarà present amb una selecció important d’ofertes europees, la Cambra de Comerç de Girona, la xarxa “Eures”, que oferirà ofertes comercials dins l’àmbit transfronterer català i França, el Servei d’Ocupació de Catalunya, i l’agència Acció del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

El president del col·legi gironí, Josep Burgas, representant també del Consell de Col·legis d’Agents Comercials de Catalunya, destaca que el professional de la venda és un dels perfils més buscats per les empreses i que les plataformes exclusives de la col·legiació especialitzades en l’oferta i selecció de professionals del sector comercial és un dels serveis col·legials que més interessa, tant a les empreses com als professionals del sector.

La demanda de professionals de la venda creix un 40%

Segons l’últim estudi recollit pel Consell General de Col·legis d’Agents Comercials d’Espanya (Guia del Mercat Laboral 2019 de Hays España) les professions més demandades són els professionals comercials amb experiència, al costat dels enginyers industrials i de les relacionades amb les tecnologies de la informació. La demanda de professionals en el sector de les vendes ha augmentat un 40% en l'últim exercici, segons la consultora de recursos humans.

Els perfils més demandats i els més cotitzats del mercat de treball espanyol aquest 2019 són molt diferents per la seva formació i especificitats, però tenen un denominador comú: ser estratègics per als sectors que els reclamen. Spring Professional, consultora del Grup Adecco, ha actualitzat el seu informe d’“Els més buscats” i destaca les figures “Key Account Manager” i director comercial, com dos dels perfils més cotitzats per la seva capacitat per impulsar les vendes.

D’altra banda, l'últim Informe de l'Observatori del Mercat de Treball que publica cada any el Servei Estatal d'Ocupació (SEPE) del Ministeri de Treball, informa que l'any passat es van fer 109.149 contractes en l'ocupació d'agents i representants del comerç, que van ocupar a 93.867 persones a tot l’Estat espanyol, la qual cosa representa un increment del 2,34% respecte a l'any anterior. A més, l'atur en aquesta ocupació, segons el document, ha caigut de manera dràstica. El SEPE ha anotat una caiguda de la desocupació entre els agents i representants de comerç d'un 7,5% en relació amb l'any anterior. Es tracta de contractes en règim general, als quals cal sumar-hi el nombre de contractes d'agència per a professionals autònoms dedicats a la venda.

El Col·legi d’Agents Comercials de Girona té uns 600 col·legiats. La gran majoria i fins ara són professionals autònoms multicartera.

 

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: 
Plural Comunicació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. - 678580347

comparteix amb nosaltres