Domènec Morera, director general del Grup Morera, Premi COACGI 2018
Domènec Morera, fundador i director general del Grup Morera, rep el Premi COACGI 2018 a la Millor Iniciativa Comercial, un guardó del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona que reconeix les trajectòries professionals de col·legiats de gran vàlua en els camps empresarial i comercial dins l’àmbit de la demarcació de Girona. El lliurament del guardó s’ha dut a terme aquest matí en el marc de la festa patronal de la corporació, durant la qual també s’han lliurat els diplomes d’Or i Plata als 25 anys d’antiguitat col·legial. Han rebut la distinció sis agents comercials, un dels quals, Miquel Soler, de Sant Climent de Sescebes, ha rebut el diploma d’Or. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.
Durant la festa patronal, a la qual han assistit com cada any autoritats municipals i empresarials de Girona i representants de la col·legiació catalana, el president de Girona, el figuerenc Josep Burgas, ha fet una pinzellada de com projecta l’entitat l’any 2019. Entre d’altres actuacions, el president ha fet menció a quatre eixos de treball. D’una banda, ha destacat l’acompanyament als joves que veuen en la professió comercial el seu futur laboral; de l’altra, ha assenyalat la dinamització de les ofertes de representació “amb bons resultats tant per a l’empresa com per a l’agent comercial que vol fer créixer el seu negoci”, ha assegurat Burgas. En tercer terme, el presentant dels agents comercials de Girona ha situat la formació impartida pel col·legi com a element clau per ajudar a assolir els reptes del nou entorn laboral i de mercat; i en quart lloc, ha posat de relleu el catàleg de serveis i els acords preferencials d’ús exclusiu per a la col·legiació. Burgas també ha posat en valor la feina de la corporació en totes aquelles actuacions dirigides a la formació i a la inserció laboral promogudes per les institucions de l’entorn.
Domènec Morera, Premi COACGI 2018
El vicepresident del col·legi, Lluís Font, ha estat l’encarregat de presentar el premi dels agents comercials, una iniciativa amb la qual es vol promoure la col·legiació i donar a conèixer l’activitat de mediació comercial a través de casos d’èxit. Font ha subratllat l’empresa familiar com a fonament del teixit econòmic de Catalunya i n’ha parlat del Grup Morera, com a un dels grans exemples existents al país. “La supervivència i creixement de l’empresa familiar se situa en la seva capacitat d’adaptar-se al canvi i en la internacionalització. El Grup Morera n’és un exponent”, ha dit.
Domènec Morera i Parés, agent comercial col·legiat des de l’any 73, va iniciar la seva trajectòria darrere del taulell d’un primer comerç dedicat a la venda de productes del camp l’any 1955. El fundador del Grup Morera és president de la Llotja de Girona, membre de la Cambra de Comerç de Girona, delegat comarcal de la Cambra de Comerç de la Garrotxa, i president de l’Associació de Cerealistes de les Comarques Gironines.
Domenèc Morera va viure la infantesa en el seu poble natal, Pardines de la Vall de Ribes. L’any 1955, quan en Domènec ja tenia vint anys, ell i els seus pares, l’Eudald i la Isabel, es van traslladar a Olot amb l’objectiu d’obrir un negoci de cansaladeria i queviures. L’Ajuntament de la ciutat, però, els va denegar els permisos que necessitaven perquè el nou mercat de la vila ja en disposava d’una. “Vostès, que venen de pagès, el que han de fer es obrir un negoci de gra i patates”, els va aconsellar el consistori. La negativa va frustrar les aspiracions d’en Domènec, que havia estat tres anys d’aprenent preparant-se se per a la venda de la cansalada. El desànim, però, no va fer defallir la família, i aquell mateix any els Morera Pares van inaugurar un primer comerç al carrer Verge del Carme num. 1, d’Olot, dedicat principalment als productes del camp, amb patates, civada i segla. Tot i recuperada la il·lusió, els inicis no va ser fàcils. Les vendes no acompanyaven. Actualment aquest comerç esta dedicat a la venda de productes naturals i ecològics i opera sota el nom de Casa Morera.
Durant els anys seixanta i setanta, el negoci va créixer, com gairebé totes les activitats empresarials de l’època. Als Morera, pioners en la introducció de nous productes com ara les llavors, els adobs, els compostos i els pinsos compostos, se’ls va quedar petit l’establiment del carrer del Carme i van adquirir uns terrenys per edificar unes instal·lacions de 2.000 m2 que ampliarien la capacitat d’emmagatzematge requerida per la marxa del negoci.
Avui dia, el Grup Morera, dirigit per Domènec Morera, juntament amb els seu tres fills: l’Eudald, en Quim i la Isabel, i la seva esposa, Maria Dolors, treballa amb cinc divisions diferents: Llavors Morera (agricultura), Royal Verd (jardineria), Morera agrocomerç (punts de venda), Murri (aliments per a animals de companyia), Kebo (productes naturals) i Can Morera (restaurant i allotjaments). Un punt sense final que, com diu l’artífex de tot plegat, es clou, amb un bon àpat a la braseria la Brasera, del carrer Major, 29, d’Olot, inaugurada per la família al 2012. Aquest home, incansable i compromès, té una dita: “Aixequem-nos cada dia un quart d’hora abans”.
Homenatge a l’agent comercial
La imatge dels Premis COACGI és l'escultura homenatge a l'Agent Comercial que es pot contemplar en l'Estació Porta d'Atocha de Madrid. L'escultura és obra de l'artista Francisco López Hernández, escultor procedent d'una família d'orfebres i imaginaris de Ripar (Albacete), que ha influït profundament en la nova escultura figurativa espanyola.
Descàrrega de fotos:
Moment del lliurament del guardó a Domènec Morera.
D'esquerra a dreta, el president dels agents comercials de Girona, el matrimoni Morera i l'alcaldessa de Girona.
Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa. Tel. 972222370 – 678580347 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.