Català English Español

facebooktwitterlinkedin

Calçotada a Casa Fèlix, de Valls

 

 

El Col•legi Oficial d'Agents Comercials ha organitzat per al diumenge 23 de febrer la tradicional calçotada a Casa Fèlix de Valls.

Programa

09.00 Sortida des de Figueres
Lloc:  estació d'autobusos

 

10.00 Sortida des de Girona
Lloc: plaça Catalunya

 

De camí cap a Valls, parada i visita a Tarragona.

Entre 14.00 i 14.30 arribada al Restaurant Casa Fèlix, de Valls.

I després de la calçotada, ball!

 

Preu
Només 35 euros per persona, tot inclòs. Les places són limitades
El Col•legi se'n fan càrrec de la despesa del transport.

Reserves i pagament
El pagament s'ha de fer al compte bancari del col•legi indicant CALÇOTADA, NOM I COGNOM.

 

Banc Sabadell
0081 0086 03 0001135818

 

Dia límit per a reservar i pagar: 18 de febrer. Cap reserva es donarà com a vàlida sense el pagament fet.

 

Per a qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb la secretaria del col•legi:

 

C/ Nou 8, pral. 4a (Girona)
Tel. 972 20 20 40
Fax 972 22 27 80
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Fins al 23 de febrer companys!

La calçotada a Casa Fèlix
A Casa Fèlix, les calçotades de Valls amb els millors calçots de la zona es couen de cara al públic a les graelles. Directament són portats a la taula, perquè el client els pugui assaborir. A la brasa també es cou la botifarra, la carn de xai i les carxofes acompanyades amb mongetes saltejades. I finalment, de postres, la crema catalana. Com dicta la tradició, la calçotada típica va acompanyada de vi negre en porró i un bon cava.

 

La història dels calçots
El calçot va ser descobert per un solitari pagès vallenc de finals del segle XIX conegut amb el nom de Xat de Benaiges, i no és altra cosa que cadascun dels grills de les cebes blanques conreats especialment per a ésser cuits a la flama. El procés de conreu del calçot comença quan, als darrers mesos de l'any, es sembra la llavor de la ceba blanca. Quan la ceba ha germinat i ha crescut, s'arrenca i, després de guardar-la una temporada, es torna a plantar una altra vegada. A mesura que creix la planta, cal anar-la calçant, és a dir, rodejant-la de terra.

 

Tarragona
Ciutat mil•lenària. L'antiga Tàrraco, fundada pels romans, va ser una de les ciutats més importants de la Mediterrània. Aquest impressionant llegat romà, símbol de la Tarragona actual, està declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Però Tarragona no és només monuments romans, també té un important passat medieval, edificis modernistes, platges de sorra daurada i aigües cristal•lines, un pintoresc barri mariner, boscos i espais naturals protegits, tradicions i cultura popular... fins i tot els més aventurers poden submergir-se a la cova urbana més gran de Catalunya. Si no coneixeu la ciutat i teniu curiositat cliqueu aquí

 

 

comparteix amb nosaltres